Kælderrenovering

Få det bedste ud af din kælder

Mange huse har en kælder, som hverken er egnet til ophold eller beboelse, og derfor kun bliver brugt til opbevaring. Dårlig isolering og indtrængende fugt er ofte det gennemgående problem, hvilket foruden at gøre kælderen uegnet til ophold, også kan få konsekvenser for hele boligens ve og vel.

Med en gennemgående renovering kan du udnytte kælderen maksimalt og få det optimale ud af din bolig.

Hos Dupa er vi specialister i kælderrenoveringer og tilbyder skræddersyede løsninger, som opfylder præcis de ønsker og behov du måtte have til din kælder. Vi kan blandet tilbyde løsninger der indeholder:

  • Nyt toilet/bad
  • Øgede lofthøjder (udgravning af kælder)
  • Ruminddeling
  • Omfangsdræn
  • Fugtsikker isolering
  • Nye gulve og gulvvarme
  • Indvendig renovering af hele huset

Uanset om du ønsker en totalrenovering af hele kælderen eller blot en mindre renovering af dele af kælderen (som for eksempel udgravning), kan vi hjælpe dig.

Vi tilbyder også indvendig renovering af resten af huset. Når vi står for din renovering, er du garanteret den højeste kvalitet, uanset om det er renovering af kælder eller andre dele af huset. Vores erfarne murer har kompetencerne til at løfte alle typer af renoveringsopgaver.

Kælderrenovering fra A-Z

Ønsker du at give din kælder helt nyt liv, kan en totalrenovering meget vel være løsningen. Har du ikke en kælder? Så kan vi hjælpe dig med udgravningen af en ny kælder.

Nedenfor følger et illustreret eksempel på, hvordan en totalrenovering kunne forløbe, hele vejen fra A-Z.

Det undersøges om fundamentet skal understøbes og kælderhøjden forøges. Vi foretager prøvegravninger for at kunne konstatere omfanget af projektet. Understøbning er ofte påkrævet – det er mere reglen end undtagelsen.

Ingeniøren laver beregninger og udarbejder en graveplan, som nøje beskriver hvor og hvornår der skal graves og understøbes, og at det forløber i den rette rækkefølge.

Ingeniøren vil desuden løbende føre kontrol med at arbejdet bliver udført som aftalt og at vi dermed kan udarbejde en kvalitetssikring (skriftlig dokumentation for korrekt udført arbejde).

Vi undersøger om omfangsdræn er nødvendigt for at sikre kælderen mod vand og fugt. Ved hjælp af en pejleboring undersøges vandspejlet omkring huset, hvilket giver en indikation af nødvendigheden for at lægge omfangsdræn.

Er der behov for omfangsdræn står vi for udarbejdelsen i forbindelse med renoveringen.

Er der ikke et omgående behov for at anlægge omfangsdræn, anbefales det at der løbende fortsat holdes øje med vandspejlet og kan for eksempel monitoreres over en årrække. Drænarbejdet kan altid udføres på et senere tidspunkt, hvilket vi selvfølgelig også kan være behjælpelige med.

Drænarbejdet omfatter:
– Fugtspærre
– Isolering
– Inddækning
– Drypskinne
– Drænrør
– Drænende grus eller andet materiale

Efter afslutning af etableringen af omfangsdrænet, kan vi sørge for reetablering af haven, terrassen, indkørslen eller måske flisegangen med hjælp fra dygtige brolæggere/anlægsgartnere.

Vi sørger for udgravning inkl. bortskaffelse af jord og beton. Enten via grab eller læsset i en container.

Ingeniørens tegninger tages i brug, når støbeprocessen påbegyndes. Graveplanen hænges op, så alle kan følge med i arbejdets gang.

Arbejdet med etablering af nyt gulv indebærer:
– Dræn – pumpebrønd
– Kapillarbrydende lag
– Isolering: Vi kender naturligvis til vigtigheden af at benytte så effektiv en isolering som muligt. Dette kan betyde mindre behov for udgravning og understøbning
– Armering: Vi rådfører om armeringen således at man ikke risikerer at gulvet slår revner
– Varmefordelingsplader, varmeslanger, shunts m.m.
– Støbning
– Radonsikring: En kælder der skal anvendes til beboelse, skal naturligvis radonsikres
– Evt. flisearbejde

Arbejdet med etablering af nyt badeværelse indebærer:
– Kloakarbejde
– Pudsning af vægge
– Vådrumssikring
– Malerbehandling
– Nye VVS-installationer: tappesteder (wc, håndvask, brus)
– Nye el-installationer: lys, udsugning, stikkontakter m.m.
– Vådrumssikring
– Montering af fliser eller anden belægning (silkecement eller polyurethan)

– Glatte gipslofter
– Fritlagte bjælker

Vi sørger for en grundig isolering af din kælder, så den holder godt på varmen. Det vil spare dig mange penge på varmeregningen, da du skal bruge mindre energi på at varme kælderen op.

Udgravning til støbning
Renovering af gulv

Kontakt os

Dupa

I Dupa prioriterer vi høj kvalitet og faglig stolthed, og vi sætter altid vores kunder i centrum. Vores mål er at levere førsteklasses håndværk og de mest praktiske løsninger på markedet.

Vi ønsker, at du skal føle dig fuldstændig tryg i hele processen, og derfor lægger vi stor vægt på åben kommunikation. Tillid er afgørende for et succesfuldt samarbejde mellem dig og vores håndværkere, så vi kan opfylde dine behov og ønsker.

Lad os sammen finde den skræddersyede løsning, der passer bedst til dig. Du kan kontakte os allerede i dag på telefon 45 93 88 18 eller sende en e-mail til info@dupa.dk.

Telefontider

Mandag – Fredag: 08:30 – 16.00
Lørdag – Søndag: Lukket